Blir man lycklig av affirmationer? – Dag 30

Jag har läst här och där om att folk rekommenderar affirmationer för att bli lyckligare. Har hittills inte hittat någon forskning som stödjer denna rekommendation, så jag får helt enkelt testa själv.

En snabb googling ledde mig till Wikipedia som skriver att affirmationer är “positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation”. Det låter ju fint. Vidare så ger de ett förslag på en affirmation. Jag tänker att jag snor den rakt av, så att jag är säker på att det verkligen är en affirmation jag använder.

Varje dag kommer jag att säga till mig själv: “Jag, Tina, är lycklig och tillfredsställd med mig själv. Jag har ett kärleksfullt och harmoniskt förhållande med Daniel. Vi är lyckliga med varandra och känner oss trygga i vår relation. Vi känner verkligen att vi älskar varandra. Allt detta sker genom den plan som livet har för oss båda och allt är för vårt eget bästa.” (Jag tog mig friheten att byta ut namnen Karl och Pamela mot mitt och Daniels).

Blir man lycklig av att affirmera?
Vi får se. Nu kör vi!