Varför är det så svårt att säga nej?

alerigo.se Uncategorized

NEJ!
Varför är det så svårt att säga nej??
Elin städade undan det sista på skrivbordet. En kvart till, sen 4 veckors semester!! Som hon längtat! För att fira sin första, riktiga, sammanhängande semester någonsin hade hon handlat hem lite gott och imorgon skulle hon packa för att åka iväg med familjen på en efterlängtad resa.
Hon höll på att lägga in ett svarsmeddelande på mailen, när det plingade till och ett mail från chefen damp ned med orden “ring mig!” Hon ringde upp chefen som berättade att de fått problem och att det var en del saker som behövde lösas. Kunde Elin tänka sig att jobba ett par veckor till? Eeh, svarade hon: – Micke jobbar ju och ska inte ha semester förrän om två veckor, kanske han kan… Chefen förklarar att Micke erbjudit sig att hjälpa honom med verandan som måste bli klar till en fest de ska ha.
Elin hör sig själv klämkäckt svara: – Javisst, inga problem, det fixar jag. Det är bra att ha några veckor semester sparade till hösten…
Utanför står Elins man och de förväntansfulla barnen med en blombukett med ett litet kort med texten: “gRAtis tiL din föstA semsteR mAmmA!”.
Det nej du undviker att säga till en person, blir ett automatiskt nej till en annan.